Om Loricks smedja

test_0592Min farfarsfar Johan Petter utbildade sig till smed 1876 i Lund och tog därmed upp yrket efter en anfader i Schleswig-Holstein 1520 som hette Thomas.Generationerna däremellan verkade inom många andra områden.Johan Petter gav sig ut på gesällvandring och hamnade så småningom i Vessigebrotrakten där han bosatte sig och skaffade en egen smedja. Han gifte sig med en flicka från Stafsinge och fick nio barn.Smedjan i Vessigebro drivs nu av mig och min far. Vi sysslar främst med konstsmide.Lars Lorick

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>